Smart Home motor 35R13

39900 Ft

Cikkszám: ARM0002 Kategória: Címkék: ,

Leírás

13 Nm-es rádióvevős redőny motor mechanikus végálláskapcsolóval redőnyökhöz, rolettákhoz. 40 mm-es tengelybe.

14-es fordulat, redőnyök és roletták hajtására.

30 Kg-ig használható.

8 m2 palást felület megbízható mozgatásához

 

A redőny motor installálása :

A motor redőnyökhöz használható 40 mm-es fémtengelyek megbízható mozgatátásoz lett kifejlesztve. Az összeszerelt motort egyszerűen csak be kell csúsztatni a tengelybe óvatosan, aztán az egész szerkezetet a redőny tokjába behelyezve a megfelelő pozícióba rögzíteni kell a tokhoz.

A redőny palást tengelyre való felrőgzítése után (motoros redőnyökhőz való feltolásgátlóval) kezdődhet a motor programozása és a megfelelő beállítás. Ehhez viszont már ajánlott egy tapasztaltabb személy hozzáértése. Ugyanis a motor egy tanítókábel segítségével feszültség alá kell helyezni, hogy a megfelelő energiát megkapja. Ehhez egy szakképzett villanyszerelő teljesen alkalmas lehet a feladatra. Onnantól kezdve viszont már saját magunk is elvégezhetjük a motor progamozását.

Egy univerzális távírányító (pl. DC 104, DC 305…stb) motorra tanítása egy pillanat alatt meg van. Onnantól kezdve a motor reagálni fog a távírányító jelzéseire. Természetesen ez még nem elég mert el kell végezni a végállások beállítását is. A dobozban található állító pálcika használatával könnyen beállítható a felső- és az alsó végállás, ami a redőny megfelelő működésének a feltétele.

Utánna kerülhet sor a motor végleges, a MSZ szabályainak megfelelő bekötésére a villamos hálózatba. Ehhez bontani kell a tanítókábelt a motor kapcsairól.

A motor szakszerű bekötéséhez kérje villanyszerelő szakember segítségét. Ugyanis a motor működésének alapfeltétele a 240 V hálózati feszültségre kötés. A megfelelő kábel és a motor csatlakoztatása hozzáértő, kompetens személy feladata. Nem megfelő bekötés esetén a személy és vagyonbiztonságot veszélyeztetjük.

A bekötés után ellenőrizni kell, hogy a redőny tokon belül nincs-e lelógó akadály, kábel vagy egyéb nem oda illő dolog. A csüngő kábeleket megfelően rögzíteni kell, ellenkező esetben a fel- vagy letekeredő redőny palástba beleakadhat és kiszaggatja azt.

A Smart Home 35R10 egyik nagy előnye, hogy esetleges áramszünet esetén sem felejti el a programozást. A végállások, mivel mechanikusan állíthatóak megmaradnak a beállítótt poziciknak megfelelően és a távirányító jeleire is újra fogékony lesz a vevő egység ha az “áram visszajön”.

További információk

Tömeg 1731 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Smart Home motor 35R13” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük